PROJEKTZÁRÓ Sajtóközlemény

Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása az Együtt Európáért Alapítványnál

TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0173

2015. június 30-án fejeződött be az Együtt Európáért Alapítvány „Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása az Együtt Európáért Alapítványnál” elnevezésű projektje, melynek keretében hét pályakezdő munkavállaló számára biztosítanak állást.

A TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0173 azonosító számú projekt legfőbb célja – az Alapítvány céljaival összhangban – az volt, hogy a munkaerőpiacra belépni szándékozó, szakmai tapasztalattal nem rendelkező fiatalok elhelyezkedési esélyeit javítsa. A pályakezdő álláskeresők munkavállalásának egyik legjelentősebb akadálya a megfelelő gyakorlat hiánya, így a pályázat elsősorban e problémát hivatott orvosolni.

A projekt megvalósítási időszaka alatt a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn és a Nógrád megyei Horpácson foglalkoztatott munkavállalók különböző tematikájú belső képzéseken és egy külső, akkreditált képzésen vettek részt Budapesten. A képzések által fejleszthették tudásukat és készségeiket, melyek nagyban hozzájárultak a munkavégzésük megkönnyítéséhez. Olyan versenyképes tudást szereztek meg, melynek segítségével magabiztosan tudnak majd tevékenykedni olyan területeken, mint a pályázatírás, projektmenedzsment, rendezvényszervezés. Emellett felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket és alapvető, elsősorban civil szférával kapcsolatos kommunikációs ismereteket sajátíthattak el a célcsoporttagok.

A pályázat segítségével az alapítvány az új munkavállalók számára laptopokat és egyéb irodai eszközöket tudott biztosítani, melyek a mindennapi munkavégzés elengedhetetlen eszközei.

Az új munkavállalók beilleszkedését, feladataik megismerését a szervezetnél foglalkoztatott két mentor biztosította. A rendszeres mentori megbeszélések, tájékoztatók hozzájárultak ahhoz, hogy a pályakezdő munkavállalók megismerkedjenek a szervezet működésével, a folyamatban lévő projektekkel, és a belső adminisztrációs folyamatokkal. A mentorok feladatai közé tartozott még az egyedi készségek, képességek feltárása, majd ennek megfelelően a feladatok kiosztása, tehát a feladatkörök kialakítása, végül pedig a teljesítményértékelés.

A projekt megvalósítására 29,73 millió forint állt rendelkezésre, amely támogatást az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyert el az Együtt Európáért Alapítvány.