Az Együtt Európáért Alapítvány a Civil Szigeten!

Nagy örömmel számolunk be nektek, mi történt velünk a Civil Szigeten, a European Meeting Point-ban!

Alapítványunk sikeresen pályázott a 2015.évi Civil Szigetre, így lehetőséget kaptunk arra, hogy ebben az évben is szórakoztassuk a fesztiválozókat, bemutassuk szervezetünket, megismertessük magunkat és az Európai Uniót egy kicsit más szemszögből, megragadva az érdekességeket és azokat az alapvető információkat, melyek egy tudatos, uniós állampolgár számára fontosak.

Sátrunkba augusztus 10-16. között az is betérhetett, aki csak egy kis pihenésre vágyott és az is, aki hasznosan szerette volna eltölteni a szabadidejét. A tavalyihoz hasonló játékokkal készültünk, de több új elemmel gazdagítottuk őket.

A „Horgássz Csillagot!”, a „Hol a francban vagyok?” és a „Megadod a számod?” megőrizték korábbi mivoltukat, habár előbbi két játék esetében csak a név és az alapkoncepció maradt meg. Ugyanis új külsőt és tartalmat kaptak, így a résztvevők könnyebb és nehezebb kérdésekkel is találkozhattak az Európai Unió témakörében.

Idén újdonság volt a „Pincér!” és a „Tedd össze Európát!” játék. Előbbi esetében a játékosoknak ki kellett találniuk, hogy az általuk húzott kártyán látható étel, melyik Európai Uniós ország jellegzetessége, majd az euró bevezetése előtti pénznemmel vehették meg az adott fogást. A „Tedd össze Európát!” játékban a résztvevőknek ki kellett rakniuk Európa összekutyult vaktérképét. A kitartó szigetlakók három játék kipróbálása után, alapítványos frizbivel, sörnyitóval, táskával gazdagodhattak.

Játékainkkal magyar és angol nyelven is játszhattak a fesztiválozók, hiszen azt szerettük volna elérni, hogy mindenki számára élvezetesek legyenek. Munkatársaink az angol nyelv mellett más nyelveken is beszélnek, így könnyű volt a kommunikáció a külföldi játékosokkal.

Az alapítványunkhoz betérők idén is fotózkodhattak, a kifejezetten a Sziget fesztiválra készült képkeretünkkel. A képek minden nap felkerültek Facebook oldalunkra, amiket most is megtalálhattok rajta.

Idén is mindenki megtalálta az egyéniségéhez jobban passzoló játékokat. Úgy gondoljuk, sikeresen teljesítettük valamennyi célkitűzésünket, hiszen a résztvevőkhöz eljutott alapítványunk híre, mindemellett jobban megismerkedtek az Európai Unióval, és végül, de nem utolsó sorban, jól érezték magukat. A Civil Szigeten részt vevő szervezetekkel is sikerült jó kapcsolatot kialakítani, amely reméljük, hosszú távú együttműködéseket fog eredményezni.

Köszönjük a lehetőséget a Civil Sziget csapatának és mindenkinek, aki velünk tartott! Reméljük jövőre is találkozunk!

Addig is, nézzétek meg a Civil Szigeten készült képekből összeállított galériánkat, látogassatok el Facebook oldalunkra, valamint nézzétek meg a fesztiválon készült kisfilmünket, amely már Youtube csatornánkon (https://www.youtube.com/watch?v=M5OJbQLLpY0) is megtalálható!