Civil Információs Centrum


www.szazadveg.hu
2014.05.30.

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Civil Információs Centrummal (Századvég Politikai Iskola Alapítvány), melynek célja a rendszeres információcsere és a tapasztalatok megosztása.

Nagyszentjános Község Önkormányzata

http://www.nagyszentjanos.hu/
2011. október 31.

Együttműködés a környezettudatosság témakörében.
Nagyszentjános Község Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány konzorciumban pályázatot nyújtott be a Nyugat-Duntántúli Regionális Operatív Program Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért című pályázati felhívására. A “Környezettudatosság erősítése és a zajterhelés csökkentése Nagyszentjánoson közterület környezetbarát megújításával” című projektben az Együtt Európáért Alapítvány a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatos programsorozat megvalósításával vesz részt.

Közérdekű önkéntes nyilvántartás

http://www.civil.info.hu/modules/Orgs/77759
2011. október 20.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Együtt Európáért Alapítványt 2011. október 18-án a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törveny 12. § (2) bekezdése alapján 2322 sorszám alatt az önkéntesek nyilvántartásába vette.
Az Alapítvány adatai megtekinthetők a Civil Információs Portálon.

Erzsébetvárosi
Civil Szervezetek Szövetsége

2011. október 17.

Az Együtt Európáért Alapítvány 2011. októberétől az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége tagja. Budapest VII. kerületi székhelyű civil szervezetként az Együtt Európáért Alapítvány célja a minél nagyobb, teljeskörűbb részvétel a kerületi civil életben, együttműködésekben, ezzel is hozzájárulva a kerület fejlődéséhez.

Budapest VII. Kerület
Erzsébetváros Önkormányzata

https://www.erzsebetvaros.hu/
2011. augusztus 25.

A 2010. év végén megkezdett együttműködést folytatva Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata az Együtt Európáért Alapítványt a kerülettel együttműködő civil szervezetként regisztrálta. Az Alapítvány elérhetőségi adatai megtalálhatóak az Önkormányzat honlapján is. Regisztrált civil partnerként az Alapítvány célja, hogy az alapító okiratban foglalt közédekű céljait az Önkormányzattal együttműködésben Budapest VII. kerületében is konkrét programokat megvalósítva elérje.

Horpács Község

http://www.horpacs.hu/
2011. július 20.

Horpács Község Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja a gyermek- és ifjúsági turizmus fellendítése Horpácson, a Mikszáth-örökség terjesztése, népszerűsítése és fenntartása, valamint az agroturizmus élénkítése.

Magyarországi Ifjúsági
Szállások Szövetsége

http://www.miszsz.hu/
2011. július 19.

Az Együtt Európáért Alapítvány csatlakozott az 1990-ben alakult idegenforgalmi és turisztikai szakmai érdekvédelmi szervezethez, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségéhez (MISZSZ).

A MISZSZ arra törekszik, hogy az ország minden jelentős idegenforgalmi térségében legyenek tagintézményei, amelyek elérhető áron kínálnak biztonságos szállást és egyéb szolgáltatásokat gyermekeknek, fiataloknak és családoknak egyaránt. Tagjai között megtalálhatók erdei iskolák; nagyobb városi kollégiumok; kisebb városi, vidéki családias szállások és nagy vízparti táborok egyaránt. A különböző szálláshely típusokat szekciók fogják össze és vezetőjük által képviseltetik magukat a szövetség intéző bizottságában. A MISZSZ segítséget nyújt tagjainak a szálláshely-kapacitások betöltéséhez, az üzemeltető szakemberek ifjúsági, turisztikai képzéséhez.

A szervezet 1992. júliusában teljes jogú tagja lett a több mint 100 éves múlttal rendelkező International Youth Hostel Federation-nek (IYHF – Ifjúsági Szállás Szövetségek Nemzetközi Szervezete). Az IYHF közel 90 tagországával több mint 4000 szálláshelyet felölelő világszervezet.

A MISZSZ 2009-től szekciókat hozott létre, hogy a tagintézményekkel a kapcsolattartást megkönnyítse ill. az információáramlást elősegítse. Jelenleg négy szekció működik:

– PPP kollégiumok szekciója,

– erdei iskola szekció,

– nemzetközi szekció és a

– vízparti szálláshelyek szekciója,

melyek képviselői a szövetség Intéző Bizottságának munkájában is részt vesznek.

Solymári Német
Kisebbségi Önkormányzat

2011. január 25.

Az Együtt Európáért Alapítvány és a Solymári Német Kisebbségi Önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Külügyminisztérium „A magyar EU-elnökség prioritásaihoz kapcsolódó programok megvalósítása” című pályázati felhívására benyújtandó „Együtt a kulturális sokszínűségért” című program megvalósítása érdekében.

Gönyű Önkormányzata

2011. január 18.

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött Gönyű Önkormányzatával az Önkéntesség Európai Évéhez kötődően az önkéntesség fejlesztését szolgáló pályázati programra megvalósítása érdekében (Nemzeti Civil Alapprogram NCA-CIV-11-A).

Együttműködés több fővárosi kerületi önkormányzattal

2010. november 30.

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodásokat kötött Budapest VII., XIV., XVI. és XVII. Kerületek Önkormányzataiaval a fenntartható életmódot népszerűsítő kampányok megvalósítása érdekében („A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT ÉS EHHEZ KAPCSOLÓDÓ VISELKEDÉSMINTÁKAT ÖSZTÖNZŐ KAMPÁNYOK” – KMOP-2010-3.3.4/A).