Fesztivál a Környezetvédelmi Világnap jegyében a Városligetben

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget.

Június 5-től 7-ig zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes programok várják a Ligetbe látogatókat. A környezet megóvására a szervezők széles körben szeretnék felhívni a figyelmet, ezért az alábbi tematikus programokkal készülnek a fesztiválra:

– „Liget-séta” minden nap 11 órakor (az Anonymus szobor elől indul a vezetett séta)
– Hátizsákos felfedezőtúra a Ligetben (állomásokból álló, ismeretbővítő feladatlap alapján a Vajdahunyadvár körül épített és természeti értékek felfedezésére invitálják a vállalkozó kedvűeket)
– „Mire használták régen a növényeket?” – tárlatvezetés a „Növények országa” című kiállításon minden nap 11 és 15 órakor!
– Növényhatározási felfedezőtúra (feladatlap segítségével fedezhetők fel a Liget rejtett kincsei)
– Kézműveskedés és animációs játékok a környezetvédelem jegyében

A szervezők az ide látogatóknak többek között kézműves foglalkozásokkal (használati tárgyak készíthetők újrahasznosított termékekből), öko-labirintussal, óriás társasjátékkal és kötélpályával, ability parkkal, állatsimogatóval, és különböző környezetvédelmi témájú előadásokkal készülnek.

A fesztivál június 5-től 7-ig várja a környezetvédelem iránt érdeklődőket, pénteken és szombaton délelőtt 10 órától 21 óráig, vasárnap 10-től 16 óráig.

Mivel a Városliget autómentessé válik a rendezvény időtartama alatt azok, akik MOL Bubival vagy saját kerékpárral érkeznek az erre a célra kialakított Bringamegőrzőben tehetik le járműveiket.

A fesztiválról bővebb információ az alábbi linken olvasható:

http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=834

Hír forrása: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=834

Képek forrása: www.pinterest.com