Megtartottuk idei első nyári gyermektáborunkat a HEPI Központban!

A Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola 20 diákja lehetőséget kapott arra, hogy június első hetében (2015. június 1-4-ig) eltöltsön 4 napot alapítványunk táborában. Az alkalmat az tette különlegessé, hogy HEPI Központunk pont egy éve nyitotta meg kapuit, így a táborozókat tortával, születésnapi hangulattal vártuk, hogy együtt ünnepelhessük meg ezt a napot.

A megérkezést és a kipakolást követően különböző játékok formájában ismerkedhettek meg a gyerekek a táborral, és egymással is. Az első napon olyan programokra került sor, mint „Fűzd be a társad”, „Labdás szembekötős” és „Én vagyok, aki…”, melynek során a táborozók érdekességeket tudhattak meg egymásról. Késő délután „Számháború”-val mozdítottuk ki a gyerekeket a szabadba. A vacsorát követően a tábor fennállásának egy éves évfordulóját ünnepeltük meg közösen, így zenés játékok kerültek terítékre, mint a „Székfoglaló”, majd a születésnapi torta elfogyasztása után rövid táncos este következett.

A második nap reggelén, frissítő tornára invitáltuk a gyerekeket, majd a focipályán különböző játékok során vezethették le a még megmaradt, felesleges energiájukat. Ebéd után kézműves foglalkozásokkal készültünk a táborozóknak, ahol táskákat és üveget festhettek, gyöngyöt fűzhettek és bőrözhettek. Este a népszerű „1 perc és nyersz” játékon próbálhatták ki ügyességüket.

A tábor zárása előtti nap délelőttjén a gyerekeknek az erdőben kellett különböző feladatokat teljesíteniük a „Segítség haza akarok menni” játék keretében. Ezután fagyizni vittük a táborozókat, majd a délután folyamán elsétáltunk a közeli horgásztóhoz, ahol különböző ismerkedős játékokon vehettek részt. A „Bátorságpróba” alatt különböző feladatok során bizonyíthatták be, mennyire bátrak a sötétben.

Az utolsó napot szintén a reggeli tornával és játékokkal nyitottuk meg, majd az ebéd után a táborozók elindultak hazafelé.

Sikeresen lezajlott az idei első nyári táborunk, melyet a képek is bizonyítanak. Hamarosan újabb beszámolókkal érkezünk!

Galéria