PRO BONO a társadalmi innovációért – interaktív konferencia

Pro Bono a társadalmi innovációért címmel interaktív konferenciát szervez az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA),  2015. február 23-án Budapesten a KPMG székház konferenciaközpontjában. 

A klasszikus önkéntes tevékenységek mellett, Magyarországon is egyre nagyobb teret nyer a szaktudáson alapuló és a pro bono (önkéntesség)*. Folyamatosan nő azok száma, akik felismerik, hogy a pro bono, mind a vállalat, mind a fogadó helyek számára magas hozzáadott értéket képvisel. A pro bono formában nyújtott tanácsadás és szakmai segítség, komoly szaktudást jelent a fogadó szervezeteknek, a legtöbb esetben olyan területeken, melyeken a szervezetek a szolgáltatások piaci árát nem tudnák megfizetni.

A hazai vállalatok magasan képzett munkatársai, így igen értékes szervezet- és menedzsmentfejlesztési támogatást biztosíthatnak a hazai civil szervezetek számára. E tudásnak a civil szektorba való áramlása rendkívüli jelentőséggel bír. A pro bono projektek egyúttal kiváló tanulási és fejlődési lehetőséget kínálnak a vállalatok számára is, azaz a fejlődés kölcsönös lehet, továbbá a vállalaton belüli tehetséggondozás és motiváció-erősítés fontos eszközévé is válhat. A pro bono projektek révén a munkatársak olyan helyzetekbe kerülhetnek, melyek újszerű megközelítést igényelnek, illetve amelyek közelebb viszik őket bizonyos társadalmi problematikák jobb megértéséhez. Tapasztalataink alapján, a hazai nagyvállalatok vezetői közül számosan nyitottak a pro bono önkéntesség kínálta lehetőségekre, de a legtöbb cégnél még nem indult el a terület fejlesztése. A pro bono projektek beemelése a hagyományos vállalati önkéntes programok mellé mindannyiunk közös érdeke.

Kiknek szól ez a konferencia?

Pro bono a társadalmi innovációért eseményt azok számára szervezzük, akik e témában tájékozódni és fejlődni szeretnének, hogy a közeljövőben kialakíthassák a szervezetük vagy cégük számára leginkább testhezálló programot. Az eseményre vezető külföldi szakembereket hívtunk meg, annak érdekében, hogy javaslataikkal segíteni tudják a közös gondolkodást és a magyarországi pro bono projektek kiteljesedését. A külföldi előadók mellett hazai vállalatvezetők és különböző iparágak szakértői is megfogalmazzák gondolataikat a pro bono elterjesztése kapcsán. Az esemény interaktív formában valósul meg, ahol lehetőség lesz kérdések felvetésére, továbbá a témával kapcsolatos gondolatok megvitatására. A rendezvény angol – magyar nyelvű, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. *Pro bono (önkéntesség) alatt a tanácsadás jellegű, konkrét időkerettel rendelkező, szakértői támogatást értjük, mely különböző területeken valósulhat meg (pl. jog, pénzügy, kommunikáció, marketing, szervezetfejlesztés, stb.) anyagi ellenszolgáltatás nélkül a civil szervezetek hatékonyságának javítása érdekében.

A konferencia programját és a további részleteket megtalálja az alábbi linken:

http://www.prokonf.hu/#!/program

Részvételi díj

20.000 Ft / fő (cégek képviselőinek)

10.000 Ft / fő (civil szervezetek képviselői számára)

A részvételi díjat legkésőbb 2015. február 19-ig kérjük fizesse be, a Pro Bono Műhely Nonprofit Kft. számlájára.

Jelentkezés:

http://www.prokonf.hu/#!/jelentkezes

A cikk és a kép forrása: http://oka.hu/hirek/pro-bono-tarsadalmi-innovacioert-interaktiv-konferencia