Pályaorientációs E-LEARNING

Rendhagyó online felület készült el az Együtt Európáért Alapítvány és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat jóvoltából. Egy játékos felület, amely pályákon visz keresztül. A végére pedig sokminden kiderül.. Főszereplőnk Anna és Bence, két középiskolás fiatal Szabolcs vármegyéből. Pályaválasztás előtt állnak. Kérdések, élethelyzetek és minden elvégzett pálya után új szint. A végén pedig talán megismerjük magunkat, érdeklődési körünket, és segítséget kapunk pályaválasztási döntéseinkhez és picit ahhoz is, hogy életpályánkat helyben tervezzük.

A felületet bárki kipróbálhatja, itt érhető el:

https://elearning.egyutteuropaert.eu/

A tananyaghoz elkészült egy külön is használható online pályaorientációs kiadvány a MERREMENJ.EK

a kiadvány itt letölthető:

https://elearning.egyutteuropaert.eu/pluginfile.php/28/mod_scorm/content/6/content/assets/resources/9c40e7286fe1e63bc4509bf08888502a.pdf

Az e-learning, azaz az online, digitális tartalmak segítségével történő tanulás egyik leglényegesebb eleme az ismeretek átadására és attitűdök megváltoztatásra alkalmas, digitális, a legtöbbször önline elérhető tananyag. A résztvevők az e-learning anyagát önállóan, a saját időbeosztásuk szerint végezhetik el. A tananyag elsajátításáról feladatok és vizsgakérdések kitöltésével tesznek tanúbizonyságot. A tananyag mellett fontos a tananyag megírásának pedagógiai módszertana, illetőleg hasonlóan hangsúlyos a tartalmakat a háttérben kiszolgáló technológia.

Az e-learning alkalmas lehet számtalan, a hagyományos tanulásból kiábrándult, érdeklődő és nyitott ember elérésére úgy, hogy a szakértőnek az anyagot csak egyszer kell elkészítenie.