Énekelj kézmosás közben!

A járvány idején sokat hallani, hogy mennyire fontos a kézmosás. Ugyanakkor nem mindegy, hogyan is végezzük el, hiszen ha hanyag módon, éppen csak leöblítjük a kezeinket, akkor sajnos sem magunkkal, sem a környezetünkkel szemben nem járunk el elég körültekintően.

Nem meglepő, hogy a fenntartható társadalmi fejlődést nagyban akadályozza, ha nem megfelelő az emberek egészségi állapota, így Alapítványunk úgy döntött, közzé teszi ezt a rövid cikket a kézmosás szabályairól. Ha csak néhány emberhez jut el, már megéri, ezért kérünk mindenkit, ossza meg, akivel és ahol csak lehet! Ha a leírt módszer ismerős, és legyintve annyit mond a kedves olvasó: ,,ezt már kívülről tudom, a csapból is ez folyik.” , akkor mi vagyunk a legboldogabbak, hogy már eljutott hozzá az információ.

Akkor lássuk, melyek a helyes kézmosás szabályai és miért, valamint mit énekeljünk közben:

  • Nedvesítsük be a kezünket
  • Kenjük be (folyékony) szappannal
  • Dörgöljük át alaposan a kezeinket, a kézfejet és a tenyeret, az ujjközöket, valamint a csuklókat is, amíg a szappan nem kezd habzani. A művelet, a WHO ajánlása szerint, legalább 20 másodpercig tartson. Ez pontosan annyi idő, amíg magunkban elénekeljük a „Boldog születésnapot” című dalt!
  • Öblítsük le kezeinket langyos, folyó víz alatt
  • Lehetőleg ismételjük meg a műveletet, kutatásuk szerint ugyanis az első kézmosás alkalmával a kórokozók csak egy részétől szabadulhatunk meg
  • A helyes kézmosás része a szárítás, amihez mindig tiszta, száraz törölközőt használjunk

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!