A TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT! Program keretében befejeződött a Börzsöny és Nógrád megye nyugati részének hulladékmentesítése.

A TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT!  Program keretében befejeződött a Börzsöny és Nógrád megye nyugati részének hulladékmentesítése.

Több száz köbméter szeméttel lett szegényebb a térség és ez számunkra rendkívül fontos. Az elmúlt közel másfél hónapban folyamatosan zajlott a munka. Az időjárás nem volt mindig kegyes velünk, de a végeredménnyel elégedettek vagyunk. Az Együtt Európáért Alapítvány egyelőre ennyit tudott hozzátenni térség és a települések megtisztításához, de a munkát nem hagyjuk abba. Továbbra is önkéntes programok keretében gyűjtjük majd a szemetet, és figyelünk arra, hogy ilyen szemétlerakók a térségben többet ne jöhessenek létre.

Az önkéntes hulladékgyűjtés mellett pedig javasoljuk, a HULLADÉKRADAR alkalmazást, ami kormányzati és civil összefogás lévén jött létre és rendkívül hasznos applikáció.

viszik a szemetet

A HulladékRadar 1.5 mobilalkalmazás fejlesztésével tovább egyszerűsítjük az illegális hulladéklerakó helyek bejelentését – ezzel biztosítva Magyarország megtisztítását a lakosai számára. Az alkalmazás letöltésével a felhasználó egy egyszerű regisztrációt követően bejelentéseket tehet, melyet a területileg illetékes hatósághoz továbbít a rendszer, tájékoztatást kap a bejelentett hulladék további sorsáról valamint értesül egyéb az illegális hulladék felszámolásában elért eredményekről. Az applikáció használatával hatékony intézkedések tehetők az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása érdekében.

Letölthető innen:

https://hulladekradar.hu/