Önkéntes tevékenységek népszerűsítése és elterjesztése Gönyű és Nagyszentjános településeken

TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0054

Projektzáró rendezvény

Az Együtt Európáért Alapítvány 2013. október 26-án tartotta Gönyűn a TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0054 azonosítószámú, „Önkéntes tevékenységek népszerűsítése és elterjesztése Gönyű és Nagyszentjános településeken” című projektjének záró rendezvényét.

A rendezvényre délelőtt 9 órától került sor a Faluházban, és annak udvarán. A regisztrációt és az eligazítást követően az összegyűlt önkéntesek megreggeliztek, majd közösen elindultak a falutisztító akcióra. Mialatt a felnőttek tevékenykedtek, a gyerekeket bohóc, arcfestő és kézműves foglalkozások várták.

A Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény kollégái önkéntes közreműködésének köszönhetően az érdeklődők ingyenesen megmérettethették vérnyomásukat és vércukorszintjüket a rendezvény ideje alatt.

A projekt eddigi eredményeiről Bercsényi Kinga, szakmai vezető tartott előadást, ezt követően Rákóczi Ferenc az Együtt Európáért Alapítvány kuratóriumi elnökének előadását hallhattuk. Kollár András, a projekt mentora beszámolt a Győr-Moson-Sopron megyei Önkéntes Centrummal kapcsolatos korábbi tapasztalatairól, valamint felvázolta a jövőbeni lehetőségeket az önkénteseknek.

Az előadások után az elhangzott információkból készített tesztekkel mérhették fel tudásukat a résztvevők, a kitöltők között pedig ajándékokat sorsoltunk ki.

A jól megérdemelt ebéddel zárult, amelyet a ragyogó napsütésben a Faluház udvarán fogyaszthattak el a résztvevők a közös munka, információgyűjtés és szórakozás után.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden részvevőnek, hogy eljött, az önkénteseknek pedig hogy segítettek az esemény lebonyolításában és a faluszépítésben!

További információt az önkéntes lehetőségekről a gonyuionkentespont@gmail.com e-mail címen, a www.egyutteuropaert.eu/projektek/onkentesseg/ oldalon, vagy Árnits Adrienntől és Lakatos Attilától kaphatnak.