Támogatást nyert “Együtt a fenntartható életmódért” című projektünk

Támogatást nyert “Együtt a fenntartható életmódért” című projektünk

Az Együtt Európáért Alapítvány a Közép-Magyarországi Operatív Programban nyert pályázatot a fenntartható életmódot ösztönző kampányok megvalósítására. A projekt egyik rövid távú célja a környezetbarát, alacsony energiaigényű közlekedési módok közül a kerékpározás népszerűsítése (az óvodás és általános iskolás korosztály körében), és a környezettudatos szabadidőtöltés támogatása. Ezen kívül cél a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a csapvíz fogyasztásának ösztönzése a PET palackok mennyiségének csökkentése érdekében. Mindezekkel legfontosabb hosszú távú célunk a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése, a fogyasztók környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése, a kompetens és felelős fogyasztói magatartás elterjedésének segítése, a fenntartható életmód értékeinek és eszközeinek széleskörű elterjesztése, és a fenntarthatóság értékrendjének tudatosítása az emberekben.
A projekt helyszíne a Közép-magyarországi Régió, azon belül is Budapest, illetve annak 4 szomszédos kerülete (a 7., 14., 16., és 17. kerületek), valamint Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata. A projektet az Alapítvány – a célcsoportok minél hatékonyabb elérése érdekében – az érintett önkormányzatokkal szoros együttműködésben valósítja meg.
A projekt három fő témájában (kerékpáros közlekedés, szelektív hulladékgyűjtés és csapvízfogyasztás) sor kerül fenntarthatósági tematikájú rendezvényekre (Bringa Rally, Bringázz a suliba, fenntarthatósági tesztek), óvodai rajzpályázatra valamint kommunikációs kampányokra (plakátkampány, PR-cikksorozat, rádióinterjúk, Facebook kampány).

További hírek, információk: itt.