A boldogság nem állapot, hanem aktivitás. – Arisztotelész

A társadalmi fenntarthatóságot támogató, tudatos életmód kialakítása napjaink egyik fontos kihívása, amely nem csak a most felnövő, de a jövő generációi számára is meghatározza majd, milyen környezetben és minőségben élhetik az életüket.

Az Együtt Európáért Alapítvány, mint gyermek- és ifjúság-, valamint családpolitikával foglalkozó szervezet, azzal a céllal jött létre, hogy segítse a fiatalokat – különös tekintettel a hátrányos helyzetű régiókban vagy körülmények között élőket – az ehhez szükséges út kiválasztásában, és ha kell, együtt tegye meg velük az első lépéseket.

Szervezetünk egyre nagyobb szerepet vállal tanórákon kívüli, interaktív szemléletformáló programok kialakításában és megvalósításában (például pénzügyi és állampolgári tudatosságot támogató kezdeményezések).
Régóta foglalkozunk olyan események szervezésével, fejlesztési módszerek alkalmazásával, amelyek a bevont célcsoportok közösségükhöz és a társadalomhoz való kötődését erősíthetik.

Jelenleg futó projektjeinkben is nagy jelentőséget tulajdonítunk a hátrányos helyzetűek segítésének, ennek érdekében országszerte valósítjuk meg azon projektjeinket, melyek fókuszában a gyermekek, az ifjúság és a családok állnak.

Alapítványunk célja, hogy elősegítse és erősítse a tudatos hazai és Európai állampolgárrá válást, egy olyan új generáció erősítését, akik nemcsak környezettudatosak, közösségükért cselekedni vágyók, hanem az aktív európai polgárság szemléletének terjesztői is egyben.

Tevékenységünk hozzájárul egy társadalmilag aktívabb és tudatosabb generáció formálásához, és a társadalmi kohézió elősegítéséhez.