Sikeres nyelvvizsga – visszaigényelhető vizsgadíj

Sikeres nyelvvizsgát tettél 2018. január 1-je után és még nem múltál el 35 éves? Akkor ne habozz! Itt az alkalom, hogy visszaigényeld a vizsgadíjat!

Talán még nem értesültél róla, de egy fantasztikus lehetőség nyílt meg lassan egy éve a nyelvvizsgázó fiatalok előtt. Mivel Alapítványunk kiemelt célcsoportját képezik a pályaválasztás előtt álló fiatalok, fontosnak tartjuk, hogy minél többen értesüljenek erről a kiváló esélyről.

Milyen vizsgák díját lehet visszaigényelni?

A legfontosabb, hogy a sikeres vizsga:

  • Magyarországon akkreditált,
  • középfokú (vagyis B2-es) vagy felsőfokú (C1-es)
  • angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsga legyen,
  • lehet továbbá komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga,
  • általános és a szaknyelvi vizsga is lehet.

Vissza lehet igényelni a nyelvvizsga-honosítás dját is.

Mekkora díj igényelhető vissza?

A komplex vizsga díját visszakapják, a maximális összeg 34 500 forint ( külföldön szerzett nyelvvizsgával rendelkezők a honosítás díját kérhetik vissza, szintén maximum 34 500 forintig.)

Mennyi időn belül igényyelhető vissza?

A nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése után egy év áll rendelkezésre a visszaigénylésre.

FONTOS: amikor az írásbeli és a szóbeli előtt befizeted a vizsgadíjat, kérj névre szóló számlát, ezzel és egy kitöltött formanyomtatvánnyal kérheted majd a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál a visszatérítést!

Nézz alaposan utána ennek az egyedülálló lehetőségnek! Reméljük kedvet kaptál az első vagy egy újabb nyelvvizsga megszerzéséhez!

 

 

 

Forrás:

http://eduline.hu/nyelvtanulas/igy_kaphatod_vissza_a_nyelvvizsga_dijat_577IYE?fbclid=IwAR2_HcL_Z1H9uJsIzZSB4_4VJe5WDxbv3OLPWwg5exbfcf4ha3UbmLgd7BQ