Újabb palóc tábor a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

Alapítványunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, 2015.október 26-29 között gyermektábort szervez a Horpácsi Európa Pihenő (HEPI) Központban.

Alapítványunk sikeresen pályázott idén tavasszal, a Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett „Civil szervezetek szakmai programjainak támogatása 2015” pályázati kiírásra. A támogatásnak köszönhetően, idén ősszel második táborunkat is megszervezhetjük 2015. október 26-29 között, melyen a Rétsági Általános Iskola diákjainak biztosítunk táborozási lehetőséget alapítványunk gyermektáborában, a Horpácsi Európa Pihenő (HEPI) Központban.

A gyerekek egy ismeretterjesztő, fenntarthatósági és hagyományápoló táborban vehetnek részt. A programok során kiemelt szerepet kapnak a palóc kultúrát bemutató, ismertető foglalkozások. A gyerekek kézműves foglalkozások keretében csuhé babát és parittyát készíthetnek. Táncház keretében megtanulhatják a hagyományos néptáncokat. Helytörténeti előadást hallgathatnak meg, illetve ellátogathatnak a Mikszáth-múzeumba is.

A tábort követően részletesen beszámolunk nektek arról, hogyan alakult második őszi palóc táborunk!