TeSzedd a Kéken! – Tisztítsd meg az Országos Kékkör útvonalát!

Korábban írtunk a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióról. A TeSzedd a Kéken! az előbbinek egy másik válfaja, ami kifejezetten a turistaútvonalak megtisztítására vonatkozik. Ha szoktál túrázni, szereted a természetet és zavar az erdei pihenőhelyeken, tisztásokon való szemétkupac, akkor itt az alkalom, hogy változtass ezen! Csatlakozz május 16-án a Magyar Természetjáró Szövetség által meghirdetett szemétgyűjtő akcióhoz.

A tiszta és kulturált környezet érdekében, az akció segítségével az Országos Kékkör (Országos Kéktúra, Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, Alföld Kéktúra) több mint 2500 km hosszú útvonalát tisztítják meg a hulladéktól.

Az MTSZ idén még nagyobb erőbedobással készül erre a feladatra. A TeSzedd a Kéken! keretében az Országos Kékkör három nagy szakaszán 60 területi koordinátor vezeti az önkéntes résztvevők munkáját. A hulladékgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 méteres sávjában fog történni, ahol tapasztalt természetjárók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról.

Ha kedved támad csatlakozni, nem kell mást tenned, mint jelentkezni és regisztrálni a teszeddakeken.hu oldalon, majd eljönni május 16-án a megadott helyszínre. Az MTSZ biztosítja a jókedvű, lelkes csapatot, szemetes zsákot, munkavédelmi kesztyűt. Tehát ha szeretsz túrázni, és megőriznéd a természet tiszta jellegét, ne hagyd ki ezt az alkalmat!

Forrás: http://www.turistamagazin.hu/tisztitsd-meg-az-orszagos-kekkor-utvonalat.html

Kép forrása: http://www.teszeddakeken.hu/