Közel ezren látogattak ki szombaton a Klauzál térre

Nagyszabású rendezvénnyel indult el non-profit alapon, alulról szerveződve a JÓ7 – Civil Korzó október 3-án, a Klauzál téren, melyen közel 50, a belvárosi kerületekhez valamilyen módon kötődő civil szervezet jelent meg standokkal, különböző programokkal. Az egész napos, ingyenesen látogatható eseményen a civilek sátrai mellett két színpadon is folyamatosak voltak a különböző gyerekműsorok, táncbemutatók és koncertek, valamint a tér sportpályája is rendezvényhelyszínné változott a szombati napon: a BMX bemutatótól a kreatív kézműves foglalkozásokon át, a Hungaroring Miniringjén keresztül számos programon vehettek részt a látogatók. Sőt, a tér állandó látnivalóit is sikerült aktívan bevonnia a szervezőknek: így az egyik közeli kortárs galéria kifejezetten a Civil Korzó látogatóinak szervezett tárlatlátogatást, de a frissen megnyílt Klauzál téri vásárcsarnokban is lehetőség nyílt vezetett látogatást tenni.

Ilyen jellegű és volumenű rendezvényt ezek a szervezetek a kerületben eddig még nem tartottak, így joggal nevezhetjük rendhagyónak az eseményt, ami ráadásul nem is ért véget a szombati programokkal – épp ellenkezőleg, a szervezők reményei szerint inkább tarthatjuk egy hosszabb távú, alulról szerveződő közösségi kezdeményezés előfutárának a JÓ7 elnevezést, melynek „csak” az egyik állomása volt a hétvégi Civil Korzó.

A szervezők becslései szerint az előzetesen várt pár száz fő érdeklődőt többszörösen felülmúlta a ténylegesen résztvevők száma, hiszen végül majd’ ezer ember fordult meg a Civil Korzón. Az érdeklődés nagyságrendjét is szemlélteti a rendezvényértékelő kérdőívek magas kitöltési aránya: közel 200-an pontozták ezen keresztül a rendezvényt, ami alapján a közönség átlagosan 8-9 közöttinek ítélte meg a programok színvonalát egy 10-es skálán.

A szervezők talán legaktívabb együttműködő partnere, az Együtt Európáért Alapítvány felajánlásaként a résztvevők sorsoláson is részt vehettek, melynek nyereménye egy, a HEPI Központban eltölthető családi hétvége volt. A nyertes családnak ezúton is gratulálunk, a többi résztvevőnek pedig köszönjük a játékban való részvételt!

Az egész napos, a résztvevők széles körét – gyerekektől az idősekig – megszólító, többnyire civil szervezetek által biztosított programok mellet nagy sikert arattak a nagyszínpad fellépői is: a Guiness-rekorder, sok milliós internetes letöltést elérő ifjú zongorista, Péter Bence vagy a tehetségkutató műsorokból megismert Gájer Bálint, Balássy Betty és Varga Feri párosSebestyén Katja fellépései mind-mind sok nézőt vonzottak a Klauzál térre.

Ha még több információra vagytok kíváncsiak a rendezvénnyel kapcsolatban, nézzétek meg a helyszínen készült képekből összeállított galériánkat, látogassatok el a Facebook oldalunkra vagy tekintsétek meg a rendezvényről készített videókat!