Idén is megrendezésre kerül az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció. Olyan diákok is csatlakozhatnak a rendezvényhez, akik a kötelező iskolai közösségi szolgálat keretében itt szeretnék eltölteni ezt az időt. Az akció 2015. május 15-17. között kerül megrendezésre szerte az országban.

Az akcióhoz kapcsolódóan akár több óra környezetvédelmi irányú közösségi szolgálatot is megvalósíthatnak a fiatalok, ha az iskola, amelyben tanulnak, csatlakozik az országtisztító akcióhoz és megszervezi a szemétszedést.

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi. Az akció keretében az OKTF NHI biztosítja az iskolák számára a szemétszedéshez szükséges eszközöket (pl. kesztyűk, zsákok, kötözők), valamint a felkészítést és értékelést segítő oktatási segédanyagot is eljuttat az intézményekbe. Szintén az OKTF NHI gondoskodik a diákok és pedagógusok által összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Miért jó a TeSzedd!-hez való csatlakozás az iskoláknak?

Amellett, hogy a TeSzedd! lehetőséget biztosít az intézményeknek környezetvédelmi irányú közösségi szolgálat szervezésére, az akció során szerzett tapasztalatok támogathatják, könnyebbé tehetik a tanulók környezeti nevelését mind a diákok, mind a pedagógusok részéről. Ez azért különösen fontos, mert a környezettudatos gondolkodásmód ma már természetes elvárásnak számít, különösen a mai gyermekek, fiatalok felé.

TeSzedd! akció az önkéntesség fontosságára is ráirányítja a figyelmet, ráadásul igazi közösségépítő szerepe is van, hiszen kiváló alkalmat ad a közös időtöltésre és egymás jobb megismerésére a pedagógusok, a diákok és azok családja részére is.

Tavaly az iskolák, oktatási, nevelési intézmények mozgósították a legtöbb résztvevőt a TeSzedd!-be. Az akció során 2014-ben mintegy 60 ezer diák szedett szemetet a pedagógusok irányítása, felügyelete mellett.

Regisztrálni 2015. május 7-ig lehet a www.teszedd.hu weboldalon.  További információt is az alábbi linken olvashattok.

A hír és a kép forrása: http://szelektalok.hu/teszedd/