Fórum a civil szervezetek helyzetéről és szerepéről Erzsébetvárosban

Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége 2016. február 22-én rendezte meg hat alkalomból álló előadássorozatának ötödik alkalmát a K11 Művészeti és Kulturális Központban „A civil szervezetek helyzete és szerepe Erzsébetvárosban” címmel.

A fórum 2016. február 22-én 17 órai kezdettel került megrendezésre. A résztvevők előzetes regisztráción vettek részt, így a rendezvényt megelőzően a Szövetség emblémájával ellátott mappát, jegyzetfüzetet és pendrive-ot vehettek át. A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhatott meg.

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának nevében képviseltette magát rendezvényünkön Benedek Zsolt bizottsági elnök, Szücs Balázs civil tanácsnok, Jánossy András civil referens, dr. Bajkai István alpolgármester úr, valamint Hamvas Levente Péter az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. igazgatója is. A moderátor Erdős Szabolcs, az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségének tagszervezete, az Együtt Európáért Alapítvány alapítója volt.

A kerekasztal beszélgetéssel elsősorban a civil szervezetek és a helyi döntéshozó szervek közötti kommunikációt kívántuk erősíteni. Ezáltal olyan témák kerültek megvitatásra, mint:

Együttműködési lehetőségek a civil szervezetek és Erzsébetváros Önkormányzata között

Önkormányzati támogatások a civil szervezetek számára (információk a 2016. évi Erzsébetvárosi Civil Pályázatról)

A megújult Erzsébetváros Újságba való bekerülés lehetősége, eljárásrendje

Kerületi épületek használatának lehetőségei (ERöMŰVHÁZ és egyéb bérelhető helyiségek)

Kerületi közterületek közös használatának lehetőségei

A civil szervezeti képviselőknek lehetőségük volt a témákat érintően feltenni kérdéseiket, elmondhatták véleményüket. Az előadás után a résztvevők kisebb állófogadáson vehettek részt, ahol pogácsákat, üdítőket és kávét fogyaszthattak, valamint egy kötetlenebb beszélgetés keretében jobban megismerhették egymást, további tapasztalatokat oszthattak meg a meghívott vendégekkel a szervezetüket, civileket vagy éppen a kerület életét érintő gondolataikkal kapcsolatban.

A kerekasztal beszélgetésen több mint 40 fő vett részt, melyből látható, hogy szükség van ezekre a kötetlenebb alkalmakra, hogy szorosabb együttműködés alakulhasson ki a civil szervezetek és az önkormányzat között.

Ezúton is köszönjük az önkormányzat és a nagy számban jelen lévő civil szervezeti képviselők részvételét!

Ha további képekre vagytok kíváncsiak a rendezvénnyel kapcsolatban, nyissátok meg az alábbi linket!