Fontosnak tartod a környezetvédelmet és mindeközben érdekel a tudomány? Akkor ott a helyed a Föld napja – V. Tudományfesztiválon!

A Föld Napja – V. Tudományfesztivál idén is rendkívül színes, tartalmas és interaktív programokkal várja a látogatókat 2015. április 22-23-án, Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt. Mivel 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve, a fesztiválon is kiemelt hangsúlyt fektetnek ezekre a területekre a szervezők és a résztvevő egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek, illetve egyesületek.

„Már második alkalommal rendezzük meg közösen a Föld napja programsorozatot és Tudományfesztivált. Ezzel is arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a tudás olyan hatalom, amely segít környezetünk megőrzésében és a természet megóvásában. Eredményesen tanulni pedig a közvetlen tapasztalatszerzésen keresztül lehet a legkönnyebben.”

A rendezvényt április 22-én, szerdán 10:00 órakor nyitják meg.

A Föld Napja – V. Tudományfesztivál két napja alatt 30 szervezet összesen 80 programmal várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt 10:00 és 18:00 óra között.

Milyen izgalmas programok várják a résztvevőket?

Többek között a látogatók idén is testközelből nézhetik meg a drón reptetését, ami utasításokat követ, beülhetnek egy sűrített levegővel működő pneumobilba, amely szennyező anyagot egyáltalán nem bocsát ki, továbbá bepillanthatnak az időjárás-előrejelzés készítésének kulisszái mögé – egy légköri szonda felengedése után másodperceken belül kivetítőn lehet majd látni a várható légköri, időjárási eseményeket -, sőt, maguk a résztvevők is készíthetnek meteorológiai előrejelzést, és egy speciális eszköz segítségével megmérhetik, mekkora cseppekből áll az eső.

Emellett idén is kipróbálható lesz egy, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékpark, a „Ki nevet a végén?”, a Mobil és szelektív csúszka, a „Zúzd a metált!” és a „Lapíts, ha bírsz!” is, amelyben játékos módon lehet elsajátítani a szelektív hulladékgyűjtés praktikáit.

Részletes programtervet az alábbi linken olvashattok: http://tudomanyfesztival.hu/index.php

Cikk forrása: http://greenfo.hu/programok/2015/04/22/fold-napja-es-a-v-tudomanyfesztival

Kép forrása: http://tudomanyfesztival.hu/index.php