Elindult a Békés Megyei Önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány podcast csatornája a VIHARSAROK PODCAST

A Viharsarok Podcast csatorna célja a rádiózás egy közkedvelt és népszerű beszélgetős műfaján keresztül az, hogy a fiatal lakossághoz is eljuttasson megyei identitással összefüggő tartalmat, és a helyben boldogulás alternatívájának az üzenetét. Az adások egyenként megközelítőleg 40 percesek és elérhetőek a Spotify, GooglePodcast felületeken. A beszélgetések a Viharsarok Podcast Youtube csatornáján is megtekinthetőek.  

Az első adást a Mikulás hozta, december 6-án Zalai Mihály a Megyei Közgyűlés Elnöke volt a vendégünk. Az adásokat minden Kedden 16:00-tól tesszük közzé ez említett felületeken heti rendszerességgel.

Az első adás itt tekinthető meg:

A meghívott vendégek tekintetében három fő profilt alakítottunk ki. Minden profil esetében elsődlegesen a beszélgetés fő fókusza a megyei identitás.

A meghívottak első köre a megyéből elszármazó neves, sikeres személyiségek, ahol arra vagyunk kíváncsiak, ki mit hoz otthonól a szülőföldjéről, és ez mennyiben járult hozzá a későbbi sikeres életpályához.

A második profil esetében helyi, sikeres vállalkozókkal, közéleti és kulturális szereplőkkel beszélgetünk. Ebben az esetben olyan sikeres életpálya bemutatása a célunk, amely bizonyíték arra, hogy a helyben boldogulás, helyben maradás egy működő alternatíva a pályaválasztás során.

A harmadik profil esetében olyan influenszerekkel beszélgetünk, akikről nagy követői bázisuk ellenére kevesen tudják, hogy honnan származnak, viszont ez az információ közelebb hozhat a megyéhez egy olyan a fiatal közösséget, akikhez megyei identitással kapcsolatos tartalom nem jut el.

A közeljövőben a teljesség igénye nélkül az alábbi vendégekkel találkozhatnak a nézők, hallgatók:

Gáspár Annamária, képzőművész, Orosháza

Kékkovács Mara, színművész, Békés

Mező Misi és Kara Misa, Magna Cum Laude zenekar, Gyula

Jantyik Csaba, színművész, Békés

 Nyári Katalin, a gyulai Patrióta Étterem tulajdonosa

Varga Viktor, énekes-zenész, Békéscsaba

Csányi Tünde, projektmenedzser, felzárkózási szakértő, Orosháza

Hevesi Tamás, énekes-zenész, Gyula

Juhos János, elnök Békési Ipartestület

Szente Vajk, színművész Orosháza

Suhajda Szilárd hegymászó, Békéscsaba

Spotify profilunk itt érhető el: