Együtt a fenntartható életmódért

KMOP-3.3.4/A-10-2010-0049

Együtt a fenntartható életmódért című projektünk az Új Széchenyi Terv keretében a Közép-Magyarországi Operatív programban valósul meg.

A projekt rövid bemutatása, céljai

A projekt kiemelt rövid távú célja a környezetbarát, alacsony energiaigényű közlekedési módok közül a kerékpározás népszerűsítése (az óvodás és általános iskolás korosztály körében), és a környezettudatos szabadidőtöltés támogatása. Cél a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a csapvíz fogyasztásának ösztönzése, a PET palackok mennyiségének csökkentése céljából.

Mindezekkel legfontosabb hosszú távú célunk a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése, a fogyasztók környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése, a kompetens és felelős fogyasztói magatartás elterjedésének segítése, a fenntartható életmód értékeinek és eszközeinek széleskörű elterjesztése, és a fenntarthatóság értékrendjének tudatosítása az emberekben.

A projekt helyszíne a Közép-magyarországi Régió, azon belül is Budapest, illetve annak 4 szomszédos kerülete (a 7., 14., 16., és 17. kerületek), valamint Tatárszentgyörgy Község.

Mivel hosszú távú hatást a fiatalok szemléletformálásával lehet elérni, ezért a kampány legjelentősebb célcsoportját a fiatal generáció tagjai alkotják. Nekik tervezzük a kerékpáros rendezvényeket, illetőleg az oktatást, és a fenntarthatósági témájú teszteket is. Ezzel együtt célcsoportnak számítanak a fiatal felnőttek és háztartásvezetők – akik többnyire nők – hiszen az otthonnal kapcsolatos döntések komoly részét ők alakítják most, vagy fogják alakítani néhány éven belül. Esetükben a szelektív hulladékgyűjtés és csapvíz-fogyasztás népszerűsítése kapcsán szeretnénk szemléletformálást elérni. Harmadlagos célcsoportként szükséges továbbá a Közép-Magyarországi Régió teljes lakosságszámát megnevezni. A szelektív hulladékgyűjtés és csapvíz-fogyasztás népszerűsítésére tervezett térségi komplex kampány ugyanis őket is célozza, illetve nagy többségüket eléri.

A projekt témái

Kerékpáros közlekedés

Bringázz a suliba kampány „Nagyon jól éreztem magam, mert frissebben kezdtem a napot. Jobban tudtam gondolkodni a suliban”

Bringa Rallybiciklis akadálypálya, KRESZ-teszt

Fenntarthatósági témájú teszt

Óvodai rajzpályázat –biciklis élmények megörökítése

Csapvíz fogyasztás ösztönzése

Csapvíz fogyasztás

Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése

Szelektív hulladékgyűjtés

MédiamegjelenésekA projekt sajtótájékoztató zárórendezvényéről ITT talál információkat!