Környezettudatosság erősítése és a porterhelés csökkentése Nagyszentjánoson közterület természetbarát megújításával

Környezettudatosság erősítése és a porterhelés csökkentése Nagyszentjánoson közterület természetbarát megújításával

NYDOP-4.1.1/D-11-2011-0005USZT_logo_szines_kisebb-300x93

 

A következő, 2014. júniusi képek a projekt során megvalósult fejlesztéseket tükrözik, összehasonlítva az egy évvel korábbi állapotokhoz képest.

Képek

A projekt során Nagyszentjános Község Önkormányzatával együttműködve szebbé és természetbaráttá tesszük a település közparkját, ezzel csökkentve a por- és zajterhelést, valamint a helyi környezet szennyezettségét. Ennek keretében autonóm vízellátási rendszert alakítunk ki, amivel lehetővé tesszük a közterületek csapadék-vízzel történő öntözését. A telepítendő őshonos növényzet egy időben növeli a levegő tisztaságát és csökkenti a porterhelést, kellemesebbé téve a helyi környezetet. Az új közterület a község lakosainak kedvelt pihenőhelyévé válhat.

Kiemelt cél az építéssel összefüggésben, hogy ennek keretében növelhetjük a lakosság környezettudatosságát. Ezt a célt szolgálja a kialakítandó szkéné is, amely népszerű fórummá válhat a közösség életében, valamint nagyszerű lehetőséget biztosít azokhoz a szemléletformáló oktatási programokhoz, amelyeket alapítványunk szervez. A nagyszentjánosi és a gönyűi gyerekeknek három alkalmas sorozat keretében tartunk oktatást a szelektív hulladékgyűjtés, a vízgazdálkodás és a természetvédelem témakörében. A sikeresség érdekében külön tematikát alakítottunk ki alsó és felső tagozatosok részére. Az átadott tudással várhatóan növelhetjük a környezettudatosságot a község lakossága körében.

Programok:

“Anya vigyáz a környezetre” iskolai és óvodai rajzpályázat

Környezetvédelmi oktatások

“Legszebb környezettudatos anyuka” vetélkedő

“Apa vigyáz a környezetre” autómosó verseny

Környezetvédelmi nap és park átadó ünnepség