Alsómocsoládi kalandok

Alsómocsoládi kalandok

Alsómocsoládi kalandok

…a zsákfalu útvesztőinek és a tudatos kalandoroknak…

2014.02.21 és 23. között az Együtt Európáért Alapítvány három napos (2 éjszakás) egészséges életmódra és környezettudatosságra nevelő gyermektábort szervezett Alsómocsoládon, a Kölyök Fészek Erdei Iskolában. 24 bátaszéki, komlói és solymári gyermeknek és testvérpárnak volt lehetősége részt venni a tábor kalandos programjain. A különböző lakhelyekről érkező fiatalok hamar összebarátkoztak, örültek más településről érkezők megismerésének, a tábor élményprogramjainak.

A 8 és 14 év közötti gyerekeknek olyan változatos, izgalmas és látásmódformáló programokat, előadásokat, kézműves foglalkozásokat biztosítottunk, melyek keretében alkalmuk volt megismerkedni az egészséges életmóddal, környezetvédelemmel, újrahasznosítással, valamint az erdők és vizek világával.

A Kölyök Fészek Erdei Iskolának köszönhető „Kalandos erdő” és „Vizek varázslatos világa” programok nagy sikert arattak a „kicsik” körében, hiszen láthattak többek közt szürke gémet, mikroszkóp alatt parányi, mozgó élőlényeket, illetve alkalmuk volt megismerkedni erdei növényekkel és állatokkal, miközben az útvonalat bátorságot próbáló kalandpálya színesítette.

A kültéri- és beltéri programok a „játszva tanulni, tanulva játszani” pedagógia módszert együttesen alkalmazták kerülve az „iskolai tanulás érzését”. Az információk közvetítése mellett pedig nagy figyelmet fordítottunk a testmozgásra is reggeli torna és erdei séta keretében.

A hétvége során tanultakról egy vetélkedő és totó alkalmával adhattak számot, mely során igazi versenyszellemmel „küzdöttek” a nyereményekért.

Ezúton szeretnénk megköszönni a résztvevőknek, a szívélyes vendéglátónak, a Kölyök Fészek Erdei Iskolának és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a felejthetetlen tábor.