Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködései más szervezetekkel

Civil Információs Centrum

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Civil Információs Centrummal (Századvég Politikai Iskola Alapítvány), melynek célja a rendszeres információcsere és a tapasztalatok megosztása.

www.szazadveg.hu

2014.05.30

————————————————————————————————————————————

Ökotudat.hu környezetvédelmi hírportál

http://www.okotudat.hu/

————————————————————————————————————————————

Együttműködés Nagyszentjános Község Önkormányzatával környezettudatosság témakörében

Nagyszentjános Község Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány konzorciumban pályázatot nyújtott be a Nyugat-Duntántúli Regionális Operatív Program Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért című pályázati felhívására. A “Környezettudatosság erősítése és a zajterhelés csökkentése Nagyszentjánoson közterület környezetbarát megújításával” című projektben az Együtt Európáért Alapítvány a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatos programsorozat megvalósításával vesz részt.

2011. október 31.

————————————————————————————————————————————

Közérdekű önkéntes nyilvántartás

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Együtt Európáért Alapítványt 2011. október 18-án a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törveny 12. § (2) bekezdése alapján 2322 sorszám alatt az önkéntesek nyilvántartásába vette.

Az Alapítvány adatai megtekinthetők a Civil Információs Portálon.

2011. október 20.

——————————————————————————————————————-

Az Együtt Európáért Alapítvány az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségében

Az Együtt Európáért Alapítvány 2011. októberétől az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége tagja. Budapest VII. kerületi székhelyű civil szervezetként az Együtt Európáért Alapítvány célja a minél nagyobb, teljeskörűbb részvétel a kerületi civil életben, együttműködésekben, ezzel is hozzájárulva a kerület fejlődéséhez.

2011. október 17.

—————————————————————————————————————-

Az Együtt Európáért Alapítvány Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának regisztrált civil partnere

A 2010. év végén megkezdett együttműködést folytatva Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata az Együtt Európáért Alapítványt a kerülettel együttműködő civil szervezetként regisztrálta.

Az Alapítvány elérhetőségi adatai megtalálhatóak az Önkormányzat honlapján is.

Regisztrált civil partnerként az Alapítvány célja, hogy az alapító okiratban foglalt közédekű céljait az Önkormányzattal együttműködésben Budapest VII. kerületében is konkrét programokat megvalósítva elérje.

2011. augusztus 25.

————————————————————————

Az Együtt Európáért Alapítvány és Horpács Község együttműködése

Horpács Község Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja a gyermek- és ifjúsági turizmus fellendítése Horpácson, a Mikszáth-örökség terjesztése, népszerűsítése és fenntartása, valamint az agroturizmus élénkítése.

2011. július 20.

—————————————————————————

Az Együtt Európáért Alapítvány csatlakozott a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségéhez

Az Együtt Európáért Alapítvány csatlakozott az 1990-ben alakult idegenforgalmi és turisztikai szakmai érdekvédelmi szervezethez, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségéhez (MISZSZ).

A MISZSZ arra törekszik, hogy az ország minden jelentős idegenforgalmi térségében legyenek tagintézményei, amelyek elérhető áron kínálnak biztonságos szállást és egyéb szolgáltatásokat gyermekeknek, fiataloknak és családoknak egyaránt. Tagjai között megtalálhatók erdei iskolák; nagyobb városi kollégiumok; kisebb városi, vidéki családias szállások és nagy vízparti táborok egyaránt. A különböző szálláshely típusokat szekciók fogják össze és vezetőjük által képviseltetik magukat a szövetség intéző bizottságában. A MISZSZ segítséget nyújt tagjainak a szálláshely-kapacitások betöltéséhez, az üzemeltető szakemberek ifjúsági, turisztikai képzéséhez.

A szervezet 1992. júliusában teljes jogú tagja lett a több mint 100 éves múlttal rendelkező International Youth Hostel Federation-nek (IYHF – Ifjúsági Szállás Szövetségek Nemzetközi Szervezete). Az IYHF közel 90 tagországával több mint 4000 szálláshelyet felölelő világszervezet.

A MISZSZ 2009-től szekciókat hozott létre, hogy a tagintézményekkel a kapcsolattartást megkönnyítse ill. az információáramlást elősegítse. Jelenleg négy szekció működik:

– PPP kollégiumok szekciója,

– erdei iskola szekció,

– nemzetközi szekció és a

– vízparti szálláshelyek szekciója,

melyek képviselői a szövetség Intéző Bizottságának munkájában is részt vesznek.

További információk a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségéről

2011. július 19.

——————————————————————

Az Együtt Európáért Alapítvány és a Solymári Német Kisebbségi önkormányzat együttműködése

Az Együtt Európáért Alapítvány és a Solymári Német Kisebbségi Önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Külügyminisztérium „A magyar EU-elnökség prioritásaihoz kapcsolódó programok megvalósítása” című pályázati felhívására benyújtandó „Együtt a kulturális sokszínűségért” című program megvalósítása érdekében.

2011. január 25.

——————————————————————————

Együttműködés Gönyű Önkormányzatával

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodást kötött Gönyű Önkormányzatával az Önkéntesség Európai Évéhez kötődően az önkéntesség fejlesztését szolgáló pályázati programra megvalósítása érdekében (Nemzeti Civil Alapprogram NCA-CIV-11-A).

2011. január 18.

——————————————————————————

Együttműködés több fővárosi kerületi önkormányzattal

Az Együtt Európáért Alapítvány együttműködési megállapodásokat kötött Budapest VII., XIV., XVI. és XVII. Kerületek Önkormányzataiaval a fenntartható életmódot népszerűsítő kampányok megvalósítása érdekében („A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDOT ÉS EHHEZ KAPCSOLÓDÓ VISELKEDÉSMINTÁKAT ÖSZTÖNZŐ KAMPÁNYOK” – KMOP-2010-3.3.4/A).

2010. november 30.

——————————————————————————