Bringázz a suliba

A „Bringázz a suliba” kampány célja a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése az általános iskolás korú gyerekek körében.

Idén tavasszal 4 budapesti kerület közel 40 iskolájában hirdettük meg a kampányt. Az a több, mint 400 tanuló, aki május 29-e és június 8-a között legalább hat alkalommal biciklivel érkezett az iskolába, biciklis kulacsot kapott ajándékba.

A szorgosan bicikliző diákok minden nap, amikor megérkeztek az iskolába, kerékpáros útlevelükbe egy pecsétet vagy aláírást kaptak tanáraiktól. A gyerekeknek az útlevelükbe lehetőségük volt a megjegyzéseiket, meglátásaikat leírni.

Néhány a részt vevő gyerekek megjegyzései, tapasztalatai közül:

„Nagyon jól éreztem magam, mert frissebben kezdtem a napot. Jobban tudtam gondolkodni a suliban” – Dániel, 3. osztályos tanuló

„Szeretek sportolni, kerékpározni. Egészséges, ha a jó levegőn vagyok és mozgok. Örülök, hogy a kerületben nagyon sok kerékpárút van. Így biztonságosan közlekedhetek.” – Zsolt, 6. osztályos tanuló

„Jó volt biciklivel iskolába járni. Sokat erősödtem. Barátaimmal kerékpároztam.” – Lili, 2. osztályos tanuló

„Azért jó, mert gyorsabban hazaérek. Ráadásul nem is nehéz haza biciklizni. Én kb. 2 km-re lakok innen és ez nem nagy megterhelés. Néha rollerrel is szoktam hazamenni, és avval is gyorsabb, mint gyalog.”

 „Szerintem a biciklizés jó dolog és környezetbarát és megtartja az emberek egészségét. Ha minden ember biciklizne vagy rollerozna, sokkal jobb és tisztább lenne a világ.”

A Diadal Úti Általános Iskola videója a kampányról megtekinthető itt!

A kampány ősszel folytatódik!